top of page

Podzimní deníček 3.A třídy

7. listopadu jsme spolu s paní učitelkou Alici Džupin jeli na dlouho očekávanou akci v Technickém muzeu v Ostravě. Vyhráli jsme totiž 1. místo v městském kole vědomostní soutěže „Poznej a chraň“ a jako odměnu nám Magistrát města Havířova věnoval cenu. Mohli jsme jet na námi vybraný výukový program. Vybrali jsme si „Geometrický svět“. Celé dopoledne jsme poznávali pomocí praktických ukázek a magnetických stavebnic geometrický svět. Moc se nám výukový program v muzeu líbil a slíbili jsme si, že tam určitě ještě někdy zajedeme.

27. listopadu v 15,30 se naše třída 3. A změnila v pracovní dílničky, kde u každého stolu tvořily naše maminky a my děti nějakou vánoční ozdobu. U jednoho stolu se vyráběly vánoční svícny z přírodnin. U druhého se pod rukama naší maminky a babičky Caydena klubali andílci z těstovin, u dalšího se tvořily adventní věnce. Dokonce se šily červená srdíčka nebo také sněhuláčci. V kuchyňce se pekly perníčky. A hádejte, koho pečení perníčku nejvíce bavilo – ano byli to naši chlapci.

11. prosince k nám přišly děti z lesní školky U Lišky Pampelišky, aby s námi společně upekly vizovické pečivo. Protože jsme starší a zkušenější, tak jsme jim pomáhali při vyválení těsta nebo s vykrajováním různých tvarů. Každý si vybral jednoho mladšího kamaráda a společně jsme tvořili. Při práci jsme si také zazpívali a jako sladkou odměnu jsme dětem nabídli naše vlastnoručně vyrobené perníčky. Dětem se u nás ve škole moc líbilo.

12. prosince jsme navštívili Městskou knihovnu Havířov. Byli jsme na besedě o pověstech. Paní knihovnice nás poutavým vyprávěním vtáhla do minulosti Havířova a povídali jsme si o Permonících nebo i Vodníkovi, který strašil v šenovském mlýně.

12.prosince byl v naší tělocvičně uspořádaný vánoční jarmark. K našemu stánku 3. A třídy jsme postavili maminky a babičky, aby s námi nabízely výrobky, které jsme společnými silami vyrobili na našem tvoření v listopadu.

Alice Džupin (třídní učitelka)

Archiv
bottom of page