top of page

Naši žáci získali druhé místo na branné soutěži Wolfram


V úterý 7. května se na hřišti ZŠ M. Kudeříkové uskutečnila branná soutěž čtyřčlenných týmů 8. tříd Wolfram 2019. Naši školu reprezentoval tým ve složení Adéla Brodecká, Katka Kochová, Adam Bednář a Marek Brodecký. S osmi nelehkými disciplínami (mj. střelba ze vzduchovky, vytrvalostní běh, vědomostní soutěž o 2. SV, hod granátem, zdravověda, štafeta v plynové masce ad.) si poradili výborně a v konkurenci patnácti družstev z havířovských škol skončili na skvělém druhém místě!

Odměnou jim, kromě spokojenosti s dobře zvládnutými úkoly, byly také baťohy se sportovním vybavením a postup do krajského kola soutěže. To se uskuteční v září ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá v Oderských vrších.

Soutěž nese název Wolfram podle jednoho z výsadků čs. parašutistů vyslaných z Británie v době 2. světové války na území Protektorátu. Šestičlenná skupina výsadkářů se tehdy v letech 1944-45 zapojila v prostoru Beskyd a jižní Moravy do odbojové činnosti proti okupantům a přispěla tak k osvobození od nacismu.

Archiv
bottom of page