top of page

Vánoční tvoření čtvrťáků v Hotelu Rudolf


V pondělí 16. prosince přijala třída 4. B pozvání na Vánoční tvoření do Hotelu Rudolf. Paní provozní Žaneta Gabrišová spolu se zaměstnanci kuchyně připravila pro všechny žáky zajímavé gastronomické dopoledne plné soutěží.

Žáci byli rozděleni do 5 týmů po čtyřech. Každý tým si vymyslel název a dostal přidělen svůj pracovní stůl se surovinami. Proti sobě soutěžili: Drsní holubi, Kinďomourové, Šmoulové, Kuchaříci a Meduňky. Jejich hlavy zdobily papírové kuchařské čepice.

První soutěžní úkol byl týmový: připravit Vánoční perník na plech podle receptu. Rozhodoval i čas pro přípravu těsta. Kuchtíci odměřovali, sypali, nalévali, přidávali a míchali suroviny podle receptu. Každý tým pak předal plech s tekutým těstem do kuchyně na upečení.

Ve druhém úkolu soutěžili jednotlivci. Každý sám měl vytvořit Vánoční toust za pomoci vykrajovátek vánočních tvarů z toustového chleba, tvrdého sýru, rajčat a okurky. Paní kuchařka Denisa hodnotila nejnápadněji a nejlépe nazdobený talíř s tousty. První místo vybojovala Viktorka Velčovská.

Třetím úkolem bylo zdobení upečeného a naporcovaného perníku šlehačkou, borůvkami a malinami. Tentokrát přišel hodnotit z kuchyně pan kuchař, ochutnával a oceňoval také nápaditost a vkusnost servírovaného moučníku. Zvítězil tým Šmoulů.

Někteří žáci zažívali nadšení z přípravy pokrmů poprvé. Snažení malých kuchařů bylo odměněno a všichni mohli své výtvory sníst, anebo si je odnést domů. Děkujeme i za pitný režim v podobě džusu a teplého kakaa.

Celé soutěžní dopoledne jsme zakončili v týmech u stolu hraním zapůjčených stolních her, u kterých se žáci dobře pobavili.

Velmi děkujeme majiteli i zaměstnancům Hotelu Rudolf s.r.o. za pozvání, skvělou přípravu akce, suroviny a zajímavě strávený předvánoční čas.

Archiv
bottom of page