top of page

Degustace jablek v hodině pracovních činností


Žákyně 7. ročníku se v pracovních činnostech, kromě praktických dovedností, učí také teoretické vědomosti. Ukončení kapitoly o ovocných rostlinách doplnily hodnocením odrůd jablek spojeným s degustací. Jak hodina vypadala, si můžete přečíst v příspěvku Amálky Válkové ze 7. B. Já bych chtěla žákyně pochválit za aktivní přístup k výuce, a hlavně poděkovat všem, které donesly různé odrůdy jablek, bez čehož by hodina nemohla proběhnout.

Mgr. Lucie Tulejová


Dne 6.2.2023 proběhla v dívčích pracovních činnostech 7. B degustace jablek. Hodina proběhla tak, že každá z nás si měla donést nějakou odrůdu jablek. Měli jsme 8 odrůd a to byly: Golden Delicius, Braeburn, Gala, Jonagold, Jonaprince, Evelína, Red Delicious a Granny Smith. Jablka jsme rozkrojily a rozmístily na lavice s názvem dané odrůdy. Potom nám paní učitelka rozdala protokol, kde jsme měli popisovat daná jablka. Popisovaly jsme vzhled a barvu, vůni dužiny, barvu dužiny, tvrdost slupky a šťavnatost. Bodovaly jsme jako ve škole známkami 1-5. A na závěr jsme vyhodnotily 3 nejlepší jablka: 1.místo - Granny Smith 7b. 2.místo - Braeburn 5b. 3.místo - Golden Delicius a Red Delicious Zpracovala žákyně 7.B. Amálie Válková


Comments


Archiv
bottom of page