top of page

Recitační soutěž

Školní kolo žáků 4. a 5. roč.

V úterý 13. března 2018 proběhlo školní kolo recitační soutěže. Zúčastnilo se celkem 12 žáků 4. a 5. ročníku. Z každé třídy postoupili do soutěže první tři nejlepší recitátoři z třídních kol. Soutěžící přednesli básně našich českých autorů, nejčastěji zazněly verše Jiřího Žáčka.

Konkurence byla velká, o umístění rozhodovaly paní učitelky všech čtyř tříd. Hodnotily se oba ročníky zvlášť.

V kategorii 4. tříd si nejlépe vedla žákyně IV. B Leontýna Matoušková a vybojovala 1. místo s básní „Start do léta“. Na 2. místě se umístila Nikol Michaela Polehlová z IV. B. Jan Poláčik z IV. A získal 3. místo.

V kategorii 5. ročníku zvítězil Šimon Šimek s básní „Kouzelník“, kterou pro něj napsala jeho babička. Druhou příčku obdržel Šimon Špais a třetí získala Anna Počilová. Všichni ocenění byli odměněni diplomem a věcnou cenou – pěkným hrnečkem, případně sladkostí. Nikdo neodcházel s prázdnou, protože i ostatní soutěžící dostali sladkou odměnu.

Vítězové obou ročníků, kteří se umístili na 1. místě, si vybojovali postup do městského kola, které se uskuteční v SVČ Asterix 24. března 2018. Držíme pěsti, aby i zde zaujali porotu svým výkonem.

Všem děkujeme za reprezentaci jednotlivých tříd, medailistům blahopřejeme a Leontýně a Šimonovi budeme držet pěsti v městském kole.

Irena Kurková, tř. učitelka IV. B

Archiv
bottom of page