top of page

Deváťáci navštívili opavský Brain Fitness


Jak se také dá učit matematika ukázalo našim deváťákům opavské centrum Brain Fitness. To je společným projektem Mendelova gymnázia a Matematického ústavu Slezské univerzity v Opavě. Je určeno především pro žáky základních a středních škol, pro které má připraveny workshopy a přednášky s matematickými tématy. Jeho cílem je šířit osvětu a ukazovat, že matematika není strašákem, ale může se stát pro žáky příjemným společníkem a zábavnou disciplínou.

Naši deváťáci jej navštívili ve čtvrtek 30. května a absolvovali zde workshop zaměřený na rozvoj prostorové představivosti.

Workshop vedl žáky k tomu, že si 3D objekty postupně začínají představovat ve své mysli a učí se s nimi pracovat tak, aby jim tato představivost byla prospěšná. V matematice i v jiných oborech. Od nakresleného čtverce na tabuli se jejich úkoly postupně ztěžovaly, až na konci jen tak z paměti dokázali namalovat trojrozměrnou krychli či jiný objekt, ve své hlavě si jím otáčet a vytvářet například jiné pohledy či průřezy.

„Myslím, že naši žáci mohli poznat, že matematika není žádným strašákem, jak si myslí. Dnešní akce jim měla ukázat, že matematika se dá učit i trošičku jinak, než jsou zvyklí a že je to vlastně docela fajn zábava,“ říká třídní učitelka 9. B Mgr. Lucie Tulejová.

Kromě centra Brain Fitness využili naši žáci čtvrteční pobyt v Opavě také k návštěvě Slezského zemského muzea a odpoledne se vrátili zpět do Havířova.

Podrobnosti o workshopu v centru Brain Fitness přináší článek na webu Slezské univerzity ZDE.

Archiv
bottom of page