top of page

Soutěž Adam a Eva

V pátek 20. 09. 2019 proběhl na náměstí Republiky Evropský týden mobility a Evropský den bez aut. Součástí této akce byla opět soutěž smíšených dvojic žáků 8. a 9. tříd ZŠ s názvem ADAM a EVA.

Za každou základní školu se mohla zúčastnit jedna smíšená dvojice 8. ročníků a jedna smíšená dvojice 9. ročníků. Žáci soutěžili v pěti sportovních disciplínách o hodnotné ceny a to o poukazy do Fóra Nová Karolína.

Soutěž začala za chladného rána v 08:30 hod. Jednotlivé soutěžní disciplíny ověřovaly u dětí rychlost, obratnost, sílu, přesnost a schopnost týmové spolupráce. Z 15 Havířovských škol si naši žáci vedli výborně. Dvojice osmáků Radim Majer a Leontýna Šimsová svou kategorii vyhrála. Do kategorie 9. ročníků nastoupil loňský vítěz Vojta Míčka, ale jeho loňskou partnerku Evu Bednářovou musela z důvodu onemocnění nahradit Adéla Tomaňová. To ale vůbec nevadilo, protože i tato dvojice si vedla výborně a získala 3. místo.

Soutěž byla štědře dotována cenami. Vítězové dostali každý poukázku na nákup zboží v Karolině v hodnotě 1000 Kč za 1. místo a 600 Kč za místo 3.

Poslední disciplína proběhla hromadně na největší nafukovací překážkové dráze v ČR Explosive. Soutěžícím přišli na náměstí fandit žáci některých tříd se svými vyučujícími a za odměnu mohli společně shlédnout výborná vystoupení havířovských sportovních klubů. Malé i větší Maniačky, Limitky, Horizonky a mažoretky potěšily diváky, jejich kostým i choreografie, vše bylo na jedničku. Také skupinka chlapců parkouristů pod vedením našeho absolventa Dominika Phama sklidila za své vystoupení zasloužený potlesk.

Děkujeme všem organizátorům i MMH za podporu pohybových aktivit dětí, všichni jsme si tento den pěkně užili.

Archiv
bottom of page