top of page

Přírodovědný klokan


Máme za sebou první velkou znalostní soutěž letošního školního roku, protože k nám ve středu 16. 10. 2019 přiskákal z Přírodovědecké univerzity Palackého v Olomouci Přírodovědný klokan. Testoval znalosti žáků 8. a 9. ročníku z matematiky, fyziky, přírodopisu a zeměpisu.

Soutěžilo 40 vybraných osmáků a deváťáků a tady jsou výsledky. Jména to nejsou neznámá, protože Vojtěch Míčka z 9.A je fakt asi neporazitelný plošně i prostorově. Patří mu 1. místo a je následován na 2. a 3. místě Evou Bednářovou z 9.B a Maxem Homolkou ze stejné třídy. Nominovali se tímto na soutěž Gymkom, kterou organizuje sousední gymnázium v prvním lednovém týdnu. A my věříme, že nás budou reprezentovat alespoň tak úspěšně, jako loňští deváťáci, Amálie Stráníková, Tony Nguyen a Tomáš Sourada, kteří ji vyhráli.

Pochvalu za Přírodovědného klokana si ale zaslouží i Martin Langer z 8.A a Eliška Doležajová z 8.B, kteří, ačkoliv chodí do školy o rok méně, než deváťáci, dokázali se v této soutěži umístit na 4. a 5. místě a nechali za sebou celou skupinu starších a zkušenějších spolužáků.

Blahopřejeme.

Archiv
bottom of page