top of page

Jak jsme navštívili Envofilm 2019


Ve dnech 17. - 18. 10. se třídy 4.B, 6.A, 6.B, 8.A a 8.B zúčastnily přehlídky filmů s environmentální tématikou Envofilm. Akci pořádá Albrechtova střední škola v Českém Těšíně a letos proběhl již 4.ročník. Kromě filmů natočených žáky základních a středních škol si mohli účastníci prohlédnout prostory školy, zahrát ekohry, prohlédnout si zahradu a ochutnat výrobky budoucích pekařů, cukrářů a řezníků, kteří právě studují na této SŠ. Některé třídy využily také možnost komentované procházky Českým i Polským Těšínem. Jaké dojmy si z akce odvezli naši šesťáci, si přečtěte níže.

Mgr. L. Tulejová

Barča Doležajová a Sára Pszczolková:

Náš výlet začal na vlakovém nádraží, odkud jsme se vydali do Českého Těšína na Albrechtovu SŠ. Tam si nás převzala paní průvodkyně a provázela nás po oborech jejich školy. Na jednom bychom se asi všichni shodli – jídlo je nej, proto nás zaujalo cukrářství. Při tiskařině jsme si mohli vyrobit eko-deníčky. S radostí jsme návrh přijali. Jako další jsme šli shlédnout filmy, které byly úžasné a poučné. Potom jsme se vydali ven na další aktivity. Ochutnávali jsme domácí jablka nebo cukrovku. Po chvíli jsme opustili školu a spěchali na vlak. Zpět jsme jeli Elephantem a z nádraží jsme šli do školy pěšky. Všichni jsme si výlet užili a těšíme se na další! DĚKUJEME!

Andre Fabián:

Ve čtvrtek 17.10. jsme vyrazili se školou vlakem do Českého Těšína. Celá naše třída 6.B jela zhlédnout žákovské a studentské filmy s environmentální tématikou. Akci Envofilm pořádala Albrechtova střední škola. Filmy byly krátké, zajímavé a poučné o ochraně přírody. Prohlédli jsme si celou školu včetně školní zahrady. Na zahradě byla přednáška, která byla zakončena testem. Čas rychle utíkal a my jsme se museli vrátit zpět do školy. Zpáteční cesta vlakem byla rychlá. Celou cestu jsme se kochali přírodou a najednou hlásili: „Havířov, nádraží“. Tento školní den strávený mimo školu jsme zakončili ještě dvěma vyučovacími hodinami, ale i přesto to byl velmi hezky prožitý den.

Niké Smolíková:

Jednoho dne nám paní učitelka oznámila: „Děti, ve čtvrtek 17.10. jedeme do Českého Těšína kouknout se na přehlídku Albrechtovy střední školy“. Sraz jsme měli na vlakovém nádraží o půl osmé. Celá třída si myslela, že to bude nuda, ale bylo to tam mnohem, ale mnohem lepší, než jsme si mysleli. Kluci se tam dozvěděli mnoho zajímavých věcí, nejen o ekologii, a holky se posmály krátkým filmům. Nejvíce se nám líbilo ochutnávání pečiva a cukroví, vyrábění ekodeníčků, ale i přednášky o ekologii. Filmy se nám líbily a myslíme si, že si z nich každý něco vzal. Byly například o využití hliníku nebo o ekologii. Na škole nás zaujala zajímavá zahrada, protože nám dali ochutnat ovoce a zeleninu a měli jsme tam také chytrý kvíz o přírodě.

Archiv
bottom of page