top of page

Podzimní zoo


Na středu 13. 11. jsme se moc těšili, protože nás čekala exkurze do ZOO v Ostravě. Třída 6. B se vydala na výpravu za poznáním – úkolem žáků bylo najít odpovědi na otázky v pracovním listu na téma „Ohrožená zvířata“. Úsměvy z tváří nezmizely ani přes mlhavé a sychravé počasí – vždyť přesně tohle k podzimu také patří.

Dychtiví přírodovědci se vydali do areálu zoo hledat správné odpovědi a další účastníci naší výpravy se méně známými zákoutími zoo přesunuli k výukovému centru. V něm se totiž tento týden koná znalostní soutěž, a té se zúčastnili žáci, kteří v naší škole navštěvují přírodovědný kroužek.

Letošní téma soutěže bylo: Dravci, sovy a sokoli. Pokud vás překvapuje, že dravci a sokoli jsou uvedeni zvlášť, tak je to proto, že podle posledních vědeckých výzkumů už sokoli nejsou součástí řádu dravců, ale tvoří samostatný řád. Otázky byly podle žáků velmi obtížné, tak uvidíme, jak naše dvě družstva dopadnou. To se dozvíme až během příštího týdne.

Dnešní den jsme si všichni užili, viděli jsme spoustu krásných zvířat a nádherných barev, kterými právě teď, na podzim, ozdobila příroda stromy a keře nejen v areálu ostravské zoologické zahrady.

Tímto chci poděkovat všem žákům, kteří se akce zúčastnili, za jejich vzorné chování a nadšení, se kterým se pustili do vyplňování pracovních listů a soutěžícím děkuji za snahu a chuť učit se mnohem víc, než to, co probíráme ve škole.

Mgr. L. Tulejová

Archiv
bottom of page