top of page

Nejlepší Eva a Adam jsou z Gorkého


V pátek 26. 4. probíhal na náměstí Republiky, jako každý rok, DEN ZEMĚ. Letos se však zde mimo jiné uskutečnila soutěž pro dvojice s názvem Adam a Eva a z naší školy se zúčastnily dva páry. Hned v úvodu jsme se spolu s dalšími 7 dvojicemi vrhli na jednotlivé disciplíny. Jelikož téma letošního ročníku neslo název „chraňte naše druhy“, úkoly byly zaměřeny na tuto tématiku. Postupně jsme plnili všech 5 disciplín, kterými byly:

  • krmení dravé zvěře

  • chytrý jako opice

  • najdi v sobě zvíře

  • návrat pavouka do jeskyně

  • nebuď otravná potrava

V těchto disciplínách jsme například pojídali jablko, kdy jeden z dvojice měl zavázané oči, držel jablko a druhý měl za úkol v co nejkratším časovém limitu jablko sníst. Dále jsme prolézali sítí tak, že jeden navigoval a druhý měl zavázané oči, poznávali jsme zvířata pomocí pantomimy a další.

Poté jsme měli volnou chvíli na porozhlédnutí se po náměstí nebo pobavení se se spolužáky, kteří nás přišli v hojném počtu podpořit. A pak už proběhlo vyhlášení soutěže. Dvojice ve složení Daniel Mohr (9. A) a Kristýna Slámová (9. B) skončila na 5. místě a oba si odnesli poukaz na nákup v hodnotě 200,-Kč do prodejen Sportisimo.

Já s Evou Bednářovou (8. B) jsme nenašli přemožitele a společnými silami jsme to dotáhli až na nejcennější 1. místo. Za naši snahu jsme byli oba dva odměněni poukazem do obchodního centra Fórum Nová Karolína a to v hodnotě 1.000,- Kč.

Počasí jsme měli krásné, všichni jsme si to užili a třeba poměříme síly s našimi soupeři z ostatních havířovských škol i v příštím ročníku této soutěže.

Vojta Míčka 8. A

Archiv

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page